Seminaril arutleti, kuidas integreerida keskkonnateemasid turismivaldkonna õppekavadesse
TÜ Pärnu kolledži turismitudengid ja turismiosakonna töötajad osalesid 23.01.2018 Tallinnas SEI (Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna keskus) korraldatud seminaril „TURISM. KESKKOND. TOIT“.
Turismimajanduse dotsent Heli Tooman (PhD), osales paneeldiskussioonil „Kas ja kuidas integreerida keskkonnateemasid turismivaldkonna õppekavadesse?“ , milles jõuti järeldusele, et kool peaks suutma õppijatele selgeks teha, mis kasu õppijal keskkonnaga arvestamisest on ning praktiliselt ette näitama, kuidas on õige käituda.
Keskkonnateemad ning jätkusuutlikkus peaksid kaudselt olema integreeritud kõigisse õppeainetesse.
Seminaril tutvustati praktilist veebiplatvormi “Roheideed Euroopa turismiettevõtetele” (www.greentourism.ee), mida õppetöös keskkonnateemade käsitlemiseks saab kasutada.
Räägiti erinevatest keskkonnamärgistest, diskuteeriti teemal, kas Eestist võiks saada maheriik ning kui palju raisatakse turismisektoris (ka igapäevaselt kodudes) toitu.
Seminaripäev lõppes Tigutoit kokkade juhendamisel ühise, Pärsia köögile omaste retseptide järgi toidu valmistamisega, mille raames õpiti muu seas kasutama juurviljade koori ja seemneid, mis enamasti tee prügikasti leiavad.
Õppepäev tekitas mitmeid mõtteid, kuidas võiks ka TÜ Pärnu kolledžit keskkonnasõbralikumaks muuta.