TÜ Pärnu kolledži miniloengud
Mõtisklused Veinivillas Eesti veinidest ja veiniturismis
Kaheteistkümnendas miniloengus käis Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiteenuste dotsent Anne Roosipõld külas Kuusalu vallas asuval Veinivillal, kelle veine pakutakse ka Michelini-tärniga restoranides. Miniloeng annab ülevaate Eesti veinidest ning ajaloost, mis on Eesti veinitee ning kes sinna kuuluvad ja annab ülevaate veiniturismist.
Külalislahkusest Piibli aegadest tänapäevani
Üheteistkümnendas miniloengus räägib Tartu Ülikooli Pärnu kolleži turismimajanduse dotsent Heli Tooman külalislahkusest Piibli aegadest tänapäevani. Eestis võib külalismajanduse alguseks võib pidada 17. sajandit, kui asuti looma postijaamade võrku ja kõrts-postimajasid, mis pidid kindlustama ka reisijate öömaja. Tooman analüüsib, kuidas on külalislahkuse tähendus ajas muutunud.
Ajast, selle tähendusest ja kasutamisest
Kümnendas miniloengus analüüsib Tartu Ülikooli Pärnu kolleži sotsiaaltöö assistent Liina Käär aja tähendust, kuidas on see ajas muutunud ning selle erinevust erinevates kultuurides. Lisaks kutsub ta üles aega vabamalt võtma ning toob välja põhjused, miks vältida rööprähklemist.
Kas kulutada või kokku hoida – see on küsimus
Üheksandas miniloengus analüüsib TÜ Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse õppejõud Anne Rähn, kas kulutada või kokku hoida. Anne annab ülevaate milline on eestlaste finantskirjaoskus ning kuidas tulla toime laenudega. Lisaks jagab ta näpunäiteid, kuidas raha kokku hoida.
Teeninduskultuuri sibula kasvatamine
Kaheksandas miniloengus toob teieni kolledži turismimajanduse dotsent Heli Tooman, mis on teeninduskultuur, mis kultuur on teeninduskultuur ning mis on selle eripära. Heli analüüsib teeninduskultuuri sibula erinevaid kihte ning mõtestab, millistele küsimustele tuleks vastata oma organisatsiooni teeninduskultuuri analüüsimiseks.
Teenusedisain ja disainmõtlemine – mis ja miks?
Seitsmendas miniloengus annab teenuste disaini ja juhtimise õppekava programmijuht Gerda Mihhailova ülevaate, mis on teenusedisain ja disainmõtlemine. Mihhailova tutvustab, kuidas teenusedisainer tegutseb ning milliseid faase teenuse disainimisel läbitakse ja miks.
Viis meelt ning selle kasutamine turunduses
Kuuendas miniloengus räägib kolledži turismiteenuste dotsent Anne Roosipõld viiest meelest ning selle kasutamisest turunduses, tuues näited kodustes tingimustes. Anne tutvustab, kuidas viit meelt kasutada ning milline on selle mõju kliendile.
Tõhusa eneseanalüüsi tehnika kasutamine looduslike materjalide abil
Viiendas miniloengus tutvustab kolledži sotsiaaltöö assistent ning sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse õppekava programmijuht Anu Aunapuu tõhusa eneseanalüüsi tehnika kasutamist looduslike materjalide abil. Anu toob välja, et erilisel olukorral tuleks mõelda rohkem enda peale ning kuidas meie elu on praeguses hetkel. Aunapuu näitab, kuidas looduslike materjalidega sellist inventuuri oma elus teha.
Kuulsused sihtkoha turunduses
Neljandas miniloengus tutvustab kolledži turismiteenuste assistent Marit Piirman kuulsuseid sihtkoha turunduses. Marit räägib, kuidas kasutada kuulsaid inimesi sihtkoha turunduses ning mis on sellise turunduse puudused. Jutuks tulevad ajaloolised, sihtkohas elavad ning väljamõeldud kuulsused.
Eesti turismist enne ja pärast koroonaaega
Kolmandas miniloengus tutvustab kolledži turismimajanduse dotsent Heli Tooman Eesti turismi enne ja pärast koroonaaega. 2019. aastat võib pidada terve maailma, Eesti kui ka Pärnu jaoks kõige edukamaks aastaks, sest just sellele aastal kasvas Maailma Turismiorganisatsiooni (UNWTO) andmetel välisturism kogu maailmas 3,8%.
Loengus tutvustab Pärnu Linnavalitsuse turismiarenduse peaspetsialist Orvika Reilend, kuidas on läinud juba 25. korda suvepealinna tiitlit kätte saaval Pärnul ning kuidas planeeritakse eriolukorrast välja tulla. Loengus räägib veel Pärnu Rannahotelli tegevjuht Oliver Paasik, kuidas neil läheb ning kas ka nemad avavad sellel suvel uksed.
Taaskasutus- ja kosutus aias
Teises miniloengus tutvustab kolledži sotsiaaltöö õpetaja Valter Parve taaskasutust- ja kosutust oma koduaia näitel. Valter toob välja, kuidas ülearuseid asju saab taaskasutada ning neist võib saada kellegi teise jaoks midagi uut ning mõtestab, kuidas ka inimestele on võimalik leida taas kasutust.
Müstiline wellness – teekond isikliku heaolu, äriedu ja elukeskkonna parendamise
Esimeses miniloengus tutvustab meie turismimajanduse dotsent Heli Tooman terviklikku heaolukonseptsiooni, mis põhineb müstilisel sõnal wellness. Mida tähendab tegelikult sõna wellness ja miks seda nii palju kasutatakse, kuidas rakendada seda oma isiklikus heaolus, äriedus ning elukeskkonna parendamisel, räägib täpsemalt Heli Tooman.